Visuele verhalen verteller

Visuele verhalen verteller

Op Facebook ben ik lid van een groep waarin vaak foto's worden gedeeld. Doe je dat vaak dan geeft Facebook je een status, bijvoorbeeld visuele verhalen verteller.

Toen ik dat voor het eerst bij mijn naam zag staan dacht ik : ja! dat ben ik. Ik denk dat veel fotografen dat zijn maar of ze het ook echt zo voelen? Misschien wel hoor ik weet het niet.. Ik voel dat in ieder geval echt zo. Het is toch een gave als jij iets op de foto zet waar een ander gewoon aan voorbij loopt. Kijken heet dat. Het is zo belangrijk om bij het fotograferen te kijken...kijken, kijken en nog eens kijken. Een goede vriendin zegt wel eens: ik heb hetzelfde pad met je gewandeld. Hoe dan...dat jij dát ziet maar ik niet. Het is dan ook maar net hoe je het pad loopt. 

Het pad
Kijk, dat is mooi. Hoe loopt het pad, of, hoe loopt jouw pad? Mijn pad slingert, soms met een hele grote bocht. En ga ik dan mee met die bocht of denk ik, ga ik buiten de geeikte paden (wat trouwens ook weer heel mooi beeld kan opleveren) of volg ik het pad. Wat ik in ieder geval doorgaans niet volg is een recht pad, zodat je kunt zien wat er komt. Dat is te voorspelbaar. Ik hou wel van wat avontuur. Die bocht waar ik het net over had (ja die bocht ja), laten we het een vermijdbocht noemen, die moet je soms even nemen om weer op het slingerpad te komen waarvan ik weet dat ik die het liefst volg. Die (vermijd)bocht kan overigens soms wel eens wat aarzeling te weeg brengen. Maar het hele gestructureerde volgen, de recht weg, nee. Even is dat prima maar daarna wil ik weer naar dat slingerpad. Het liefst zonder die (vermijd)bocht, die we overigens hoe dan ook tegenkomen. Ik hou van afwisseling, dat past precies in het beeld van dat pad, met al die slingers ..nou ja dat pad dus. Je weet wat ik bedoel toch? En trouwens, het is belangrijk jouw pad te versieren met die slingers, en jij bent de enige die dat kan. Het is echt waar. 

Mijn eigen slingerpad
Ik ben nu even van het slingerpad af (schrik niet, ik ben niet van het padje af ;-)) en zit op de rechte weg. Maar ik merk dat die weer saai begint te worden. Ik stuur heel langzaam weer naar die slinger. Jee, ik klink als een kunstenaar. Nou ja dat ben ik eigenlijk ook. Dat zijn we allemaal. We zijn allemaal de kunstenaar van ons eigen leven. En misschien weet jij nog niet helemaal wat nu jouw kunst van het leven is. Hoe jij daar invulling aan kunt geven. Ik, als visuele verhalenverteller en als kunstenaar, kan je daarbij wellicht helpen. Zullen we samen kijken of we met een mooie fotoshoot jou een duwtje in de rug kunnen geven? Dat pad op? Of dat pad nu recht is of slingerend of glooiend..alles kan, alles mag. 

Spreekt je dit aan? Vraag dan geheel vrijblijvend een gesprek aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-45796458.